Ulltøsene

UlltøseneUlltøsene består per dags dato av Lise Engdal.


Ulltøsene ble til i månedsskiftet April, Mai i 2016 da Lise's mor slengte det ut som ett uttrykk på Marit og Lise, vi syntes det var et ganske passende navn siden vi er over middels interessert i garn, så da var det gjort, selv om  navngiveren angret i senere tid.


Garnfarging begynte vi ikke med før i Januar 2017 da Lise begynte å eksperimentere med sokkeflak som Marit hadde strikket opp på maskin. Resultatet var positivt og dermed ballet det på seg mer og mer frem til vi fant ut at vi måtte starte storproduksjon av både garn og sokkeflak-farging og hive oss på Fjell og Fårikålfestivalen samme år.

Dermed var det gjort.


Sommeren 2019 trakk Marit seg tilbake fra garnfargingen da bedriften ble for stor for leiligheten hennes samt at hun følte at kreativiteten ikke strakk til. Lise tok så over og i begynnelsen av September samme år ble bedriften flyttet hjem til Lise da hun uansett hadde flyttet inn i et større hus og hadde plass til alt utstyret. Podcasten Marit's Garnkaos er fortsatt oppegående med begge to og nye episoder legges ut med jevne mellomrom.

Du kan finne Marit på Ravelry som mdorum og som maritgd på Instagram.


Lise Engdal er utdannet gullsmed som hun for tiden kun har som hobby hjemme. I tillegg jobber hun hos Husfliden på Oppdal og er å finne der fra tid til annen.

Hun har alltid vært av det kreative slaget så kunst og håndverk har fulgt med siden barndommen med alt fra strikking til tegning og maling.

Du kan finne Lise på både Ravelry og Instagram som LARvonCL. For mer informasjon, se Gullsmed Lise Engdal


Lise designer også strikkemønstre som kan kjøpes på Ravelry.