Gullsmeden

Gullsmed Lise Engdal


Jeg kan ikke påstå at jeg alltid har ønsket å bli gullsmed. Men når dagen kom på førsteåret videregående at vi skulle søke videre hva vi ville gjøre, så var valgene uendelige for kreative lille meg. Jeg gikk lista opp og ned flere ganger men ingen karrierer eller videre utdannelser fristet like mye som gullsmeden, så i 2007 dro jeg til Valle i Setesdal og begynte på neste kapittel i livet mitt.


Etter et år på skole gikk jeg i praksis ett år hos Galleri Juul på Stjørdal før jeg gikk tilbake til skolen i 2009. I 2011 deltok jeg i NM i Gullsmedfaget og tok tittelen som Norgesmester. Samme året tok jeg også svennebrevet samt at jeg deltok i Bella Nordic Jewellery Awards (Skandinavisk mesterskap) hvor jeg fikk en delt fjerdeplass, og jeg fikk en stilling hos Esaias Solberg i Oslo.


I dag har jeg nok bare gullsmeden som en hobby her hjemme hvor jeg lager smykker på bestilling og reparerer smykker for lokale kunder.

Etter at jeg ble alene med Ulltøsene slo jeg sammen begge bedriftene til en og derfor vil det komme mer og mer smykker her inne.


Har du spørsmål eller noe du kunne tenkt deg å fått laget? Send meg en epost på lise.gullsmed@gmail.com